fbpx

Ståle Kleiberg: Concertos

Ståle Kleiberg: Concertos

Denne uken spiller Trondheim Symfoniorkester inn Ståle Kleibergs cellokonsert Dopo. Dette er ett av tre verk som skal inngå på hans nye album, Ståle Kleiberg: Concertos. Albumet produseres og utgis av plateselskapet 2L, med Morten Lindberg som lydtekniker og produsent.

Dette blir det tiende albumet som i sin helhet er viet Kleibergs musikk. Seks av disse er produsert og utgitt av 2L, og disse seks har til sammen vært nominert til fem Grammy-priser. Albumet Ståle Kleiberg: David and Bathsheba fra 2013 ble sågar nominert i kategorien Best Opera Recording i selskap med konkurrenter som komponisten Thomas Adès og Metropolitan Opera i New York. Da Morten Lindberg vant Grammy i fjor, var det for albumet LUX, hvor to av platas tre verk er komponert av Kleiberg.

Samarbeidet mellom Ståle Kleiberg og Morten Lindberg startet i og med innspillingene til albumet Treble & Bass – Concertos by Ståle Kleiberg i 2007. Det nye albumet er på mange måter en oppfølger til dette. Som på Treble & Bass, vil vi også denne gang finne Kleibergs professorkollega ved NTNU, Marianne Thorsen, som fiolinsolist med Trondheim Symfoniorkester.

Cellosolist på det nye albumet er Fredrik Schøyen Sjölin. Han er født og oppvokst i Trondheim, men har i flere år vært bosatt i København hvor han er cellist i Den Danske Strykekvartett, som holder et høyt internasjonalt nivå.

I tillegg til Thorsen og Sjölin, blir den 26 år unge Eivind Ringstad å finne som solist på det nye albumet. Ringstad må sies å være Norges ledende bratsjist for tiden, og albumets hovedverk, Kleibergs splitter nye Konsert for bratsj og orkester, er skrevet til ham.

Samtlige tre verk dirigeres av Peter Sebastian Szilvay, en av Norges fremste dirigenter.

Konsert for bratsj og orkester og Fiolinkonsert nr. 2 ble spilt inn i juni. Nå gjenstår kun cellokonserten Dopo før alt er i boks. Det skjer altså inneværende uke. Plata slippes 22. april neste år, samme dato som Trondheim Symfoniorkester og Eivind Ringstad urfremfører Kleibergs Konsert for bratsj og orkester i Olavshallen i Trondheim.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke være synlig. Påkrevde felter er markert med *