fbpx

Perfekt åpning!

Perfekt åpning!

Eivind Gullberg Jensen gleder seg til igjen å få dirigere Knut Vaages «Orkesterdialogar» – denne gang med Kristiansand symfoniorkester, og nok en gang i tilknytning til  bl.a. et verk av Sibelius. Denne gang hans 2.symfoni.

Eivind Gullberg Jensen dirigerer Orkesterdialogar av Knut Vaage

 

 

 

 

For dirigenten reflekterer Vaages verk mye av det gode; vennskapet med Knut og den unike prosessen han fikk mulighet til å være med på under utviklingen av verket, der han var i dialog med komponisten fra start til slutt. Kortreist og nært, – forfriskende og utvilsomt bortenfor mulighetene med så mange av de for lengst døde komponistene som fremføres i dag.

Samspillet har som planlagt forplantet seg videre til musikken. Gjennom «kjenslevare» stemninger og nye måter og bruke instrumentene på dras publikum mot konsertpodiet. Kilder får utvikle seg i store drag mellom musikerne, og hele registeret favnes. Øregangene kalibreres og skjerper nysgjerrigheten og mottageligheten. Det 15 min. lange verket er en perfekt aperitiff!

Musikken byr på fine melodier og jazzy elementer. Ulmende mantraaktige og udefinerbare strømninger får utvikle seg og flyte over i hverandre. Assossiasjoner som også trekker en mot Sibelius og som fører til at verket skaper en fin og effektiv overgang til hans symfoni nr. 2.
Dirigenten tror dessuten at publikum spesielt vil glede seg over dynamikken og kontrastene mellom de suggererende partiene og de ulike gåtefulle solodialogene som dukker opp.

I Knut Vaages sine orkesterdialoger fornemmes mye av det 20.århundrets klangsfære.

Det å se dialoger oss imellom få utvikle seg til levende klanger har vært svært givende avslutter dirigenten!

Tid: 26. august 2019, kl 19:30-21:30.
Sted: Konsertsalen, Kilden Teater og Konserthus, Kristiansand

Billetter selges her: https://www.kilden.com/forestilling/sibeliusandre-og-mest-elskede-symfoni/?utm_source=facebook&utm_medium=FBevent&utm_campaign=sibelius&fbclid=IwAR3TEjYrhwqyI_tno6HgaMicUOIB5bZG22NPX8StSOttfff3KYX7o3pzJ9w

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke være synlig. Påkrevde felter er markert med *