fbpx

Om oss

Musikkforlagene – notebutikk og musikkforlag igjennom 100 år

Notebutikk

Kort historikk
Norsk Musikforlags notebutikk på Karl Johan i 1909

Norsk Musikforlags notebutikk på Karl Johan i 1909

Musikkforlagenes notebutikk har røtter tilbake til 1843, først under navnet Warmuth, inntil vi i 1909 byttet navn til Norsk Musikforlag. Helt fra åpningen ble butikken et samlingssted for musikk- og kulturinteresserte. Da store internasjonale navn gjestet Norges og Oslos konsertarenaer avla de ofte note- og platebutikken vår et besøk. Hobbymusikeren og begynneren la veien innom for å handle noter og lærebøker og i tiden før jul, når julegavene skulle handles, strakk køene seg ut på fortauene utenfor.

Butikken i Karl Johans gate ble for mange et sted å stikke innom for en prat med en betjening glødende opptatt av musikk. Hadde man noen timer til overs en dag kunne det tenkes at man dro innom for å bla i noter og plater.

 

Hvor kan jeg få kjøpt noter i dag?

Selv om vi ikke lenger er å finne i Norges paradegate er fremdeles sjelen i vårt kundesenter den samme. Du finner oss i Konowsgate 67B, 0196 Oslo. Vi har stor glede av å veilede og hjelpe deg gjennom jungelen av noter, komponister og forlag. Skulle du ønske å tilbringe noen timer hos oss omgitt av alle typer noter er vi glade for å ønske deg velkommen! Skulle vi mangle det du ser etter bestiller vi gjerne for deg. Holder du til utenbys eller ikke har anledning til å besøke oss er det bare å ringe, sende oss en e-post eller benytte nettbutikken vår: musikkforlagene.no
Vi ønsker å være like behjelpelige til alle kunder!

 

Hva slags noter finner du i notebutikken vår?

I notebutikken vår finner du i tillegg til våre egne utgivelser, en mengde noter fra andre norske og internasjonale forlag. Vi har bredt utvalg av lærebøker og solo- og samspillsnoter for piano, sang, gitar, ukulele, fiolin, bratsj, cello, kontrabass, fløyte, obo, klarinett, saxofon, fagott, trompet, horn (også althorn), trombone, eufonium, bariton og tuba. Vi forsøker til enhver tid å kunne tilby standardrepertoaret til de fleste instrumenter og et stort utvalg mindre kjent repertoar. Notebutikken vår har også faglitteratur innen hørelære, satslære, musikkhistorie, komponering, arrangering, instrumentering og instrumentlære, pedagogikk og musikkteori. Vi handler med og har til en hver tid inne noter utgitt av G. F. Henle, Boosey & Hawkes, Wiener Urtext, Edition Peters, Schott, Breitkopf & Härtel, Schirmer, Editions Henry Lemoine, Alphonse Leduc, Universal, Hal Leonard, Music Sales, Noteservice og Cantando – for å nevne noen.

 

Til nettbutikk      Send e-post      Kontaktinfo

 

Forlagene våre

Norsk Musikforlags Notebutikk

Norsk Musikforlag A/S

er en av Skandinavias fremste uavhengige forleggere av noter og er Norges eldste og største musikkforlag. Under navnet Norsk Musikforlag har vi eksistert siden 1909, men har røtter tilbake til 1862 som musikkforlegger under navnet Warmuth. Alene har Norsk Musikkforlag ca 16000 utgivelser. Vi holder til i Oslo.

I tillegg til å tilby musikk av Norges ledende komponister gjennom et århundre, inneholder katalogen et stadig voksende antall verk av utenlandske internasjonalt anerkjente komponister. Flere verk fra Norsk Musikforlags slagverkkatalog (se www.norsk-percussion.no) har blitt tatt opp i standard-repertoaret og er blant de mest framførte av ledende musikere og studenter over hele verden. Norsk Musikforlag A/S gir ut noter for alle ulike instrumenter og besetninger, i tillegg til undervisningsmateriell og musikkbøker.

 

Musikk-Husets Forlags Notebutikk

Musikk-Husets Forlag A/S

ble etablert som musikkforlag og musikkhandel i februar 1939 og foretaket hadde da sin beliggenhet på Karl Johansgate 45.

Gjennom årenes løp har Musikk-Husets Forlag A/S innledet et nært samarbeid med et stort antall komponister/forfattere. Våre utgivelser spenner fra enkle solostykker via undervisningsstoff, biografier og historiebøker til et mangfoldig korbibliotek og verker for fullt orkester.

Med virkning f.o.m. 1. januar 2004 innledet Musikk-Husets Forlag A/S samarbeide med landets ledende musikkforlag, Norsk Musikforlag A/S. Fra samme dato ble Musikk-Husets importvirksomhet av noter, bøker, DVD m.m., som følge av samarbeidet integrert i Norsk Musikforlags virksomhet. Musikk-Husets forlagsproduksjon fortsetter som før fra nye lokaler i Konowsgate 67B.

 

Lyche Musikkforlags Notebutikk

Lyche Musikkforlag A/S

ble etablert som musikkforlag i 1955 og drev sin virksomhet i Drammen. I deres katalog finnes mange store norske komponister bl.a. Fartein Valen, Edvard Grieg, Klaus Egge, Eivind Groven, Knut Nystedt og Egil Hovland, og de har utgitt kanskje den mest kjente sangboka i Norge Syng med oss. I 1997 ble firmaet kjøpt av Norsk Musikforlag og fikk navnet Lyche Musikkforlag. Firmaet utvikler fortsatt sin egen katalog med hovedfokus på kirke- og religiøs musikk.