fbpx

NORSK MUSIKFORLAG GRATULERER KNUT VAAGE MED 60-ÅRS DAGEN I DAG!

  Bilde: Roy Bjørge

Norsk Musikforlag gratulerer Knut Vaage med 60 års dagen i dag!

Slik vi kjenner Knut vil han gjennom sitt åpne og erfarne sinn aldri stagnere, men kompromissløst fortsette å lytte til omgivelsene,  og stadig våge å åpne seg for nytt og ukjent. Knut evner å bære med seg barnets visjoner, lidenskap og lekenhet inn i musikken, og bringer gjennom sitt kunstneriske virke med seg håpet for menneskeheten.
Gjennom andres ord:   «Knut Vaage får det til gjennom å skrive sanselige klanger. de er ofte så skjønne at de motiverer deg til å strekke ørene inn i orkesteret for å høre de ofte avanserte nyansene og variasjonene han maler med.» (Magnus Andersson, Klassekampen , mars 2021), og :  «Forfriskende å ha musikk som utfordrer, forfriskende å ha musikk som samspiller med våre forventninger, som inneholder abstrakte konsept og oversetter dem effektivt til musikk, som formidler reiser fra lys til mørke og fra det jordbundne til det åndelige. « (Colin Clarke, Fanfare Magazine 2020)

Forlaget takker for det gode samarbeidet!

Bursdagshilsener til Knut Vaage

——————————————————————————-

Knut er Vaage har i mange år vore ein nær ven av meg, frå miljøet på og rundt Verftet.
Eg har hatt gleda av å framføra mange av hans verk, i både inn- og utland. Og dei siste par åra har eg også fått utframføra eit par av hans verk, der det eine var bestilt av meg.
Knuts musikk inneheld så mykje, frå skrapelyder til jazzy element – men den overordna kjensla av hans musikk er ei gjenomgåande ljos og optimistisk grunnkjensle, med omsut for det store i det vesle.
Eivind Gullberg Jensen, dirigent

Vårt samarbeid har ledet oss gjennom alt fra bordmontering, heftige komposisjoner, diskusjoner og gullmedaljer!
Du er en av de få komponister som har tatt bolig i meg, ikke bare på grunn av musikken, men også fordi din personlighet består av en palett av utrykk og følelser, politisk bevissthet men fremfor alt varme og kameratskap!
Takk for at du er en så god venn og et så godt menneske!
Peter Szilvay, dirigent

De hjerteligste gratulasjoner til 60-årsdagen, Knut! Ser fram til mange gode samarbeidsprosjekter i tiden som kommer.
Eivind Aadland, dirigent

Det nærmeste BIT20 Ensemble kommer en huskomponist er nok Knut Vaage. Gjennom de siste tretti år har vi hatt et nært og godt samarbeid. Gjennom et stort antall ensembleverk og operaer, har vi lært Knut å kjenne og sett ham utvikle seg og sitt kunstneriske virke. Knut har aldri sluttet å være nysgjerrig og er den dag i dag en ytterst vital og spennende skapende kunstner. BIT20 Ensemble er stolt over å få jobbe så tett med en av Norges mest betydningsfulle komponister av i dag.
Gratulerer med 60-års dagen Knut!!
Trond Madsen, dirigent

Gratulerer så mye med den store dagen, Knut! Håper du får en fantastisk feiring fylt med musikk, kake og fest! Det har vært en sann fornøyelse å få jobbe med deg den siste tiden, og jeg gleder meg så mye til fortsettelsen.
Amalie Stalheim, cellist

Jeg traff Knut da vis studerte på Bergen Musikkonservatorium. Vi fant hverandre i en felles dragning mot det skapende, og etter å ha jobbet som faglærere på hvert vårt instrument, fikk vi presset igjennom et komposisjonstudie som vi begge deltok i. Studieåret 89 – 90 ble begynnelsen på en lang og felles reise som er vanskelig å beskrive med få ord. Vi har begge deltatt  i oppbyggingen av en arena for samtidsmusikk i Bergen. Dette har vi bl.a. gjort gjennom NyMusikk avd. Bergen, forumet Avgarde og ikke minst gjennom utallige reiser og møter preget av kollegial utveksling og veiledning. Knut har vært en unik inspirator, og med sin usedvanlige sjenerøsitet har han vært en berikelse for meg som person og i mitt virke. Jeg gleder meg over at vi skal treffes over partitur, og lytte til hverandres musikk også i de kommende årene.
Torstein Aagaard- Nilsenkomponist

For me the Co-operation with Knut for the European premiere of the opera “Someone is going to come” was a very intense and important co-operation. We worked first for the premiere in Kaiserlautern, and we were extremely excited when we also could arrange a co-operation with the TNL in Luxembourg.
My best wishes for Knut´s 60 years birthday, and I do hope that he will continue to compose chamber-operas, with the aim of working together again at my company in Vienna.
Bruno Berger Gorski, operadirektør

 

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke være synlig. Påkrevde felter er markert med *