fbpx

Musikkforleggerprisen 2018: de nominerte

Musikkforleggerprisen 2018:
De nominerte

Musikkforleggerprisen er en årlig prisutdeling arrangert av Musikkforleggerne for å hedre norsk musikk og opphavere. Onsdag 7/2 ble de nominerte annonsert, og blant den listen har vi i år som i fjor den gleden av å se flere komponister fra Norsk Musikforlag! Vi har laget en liten oversikt under. Musikkforleggerprisen er mandag 19/3.

Årets verk Klassisk/Samtidsmusikk

«MASS FOR MODERN MAN» – STÅLE KLEIBERG OG JESSICA GORDON

Klikk for å komme til produktet

Ståle Kleibergs nye kor- og orkesterverk i stor skala har fått tittelen «Messe», men er i virkeligheten et oratorium – ikke ulikt Bachs messer og pasjoner – fremfor et verk til liturgisk bruk. Verkets karakter kan utleses av tittelen og de tre store engelskspråklige tekstene av Jessica Gordon, som også tidligere har samarbeidet med Kleiberg. De nye tekstene dreier seg alle om tap: av hjemland, et barn og – det viktige aspektet – troen selv, det siste strålende uttrykt av Mari Eriksmoen som en gretten og sytete klagesang

Mass for Modern Man (2014-5) var bestilt av Münchner Dommusik, men ble først urfremført i Trondheim. De åtte store satsene fordeler de to solistenes tre tap-satser (nr. 2, 4 og 6) innimellom korets latinske messesatser (med Sanctus og Benedictus sammenhengende) for å gi maksimal teksturmessig, språklig og uttrykksmessig kontrast. Det musikalske språket er sen-romantisk, nesten overdådig, ikke like dramatisk som David and Bathsheba, men med en mer meditativ atmosfære. Musikken tilbakeholdenhet minner meg sterkt om kormessene og oratoriene til den britiske katedralmester Herbert Howells. Nydelig sunget, fremført og innspilt.

Kjøp CD på LawoStore   Hør på Spotify

 


Årets opphaver Klassisk/Samtidsmusikk

STÅLE KLEIBERG

f. 8 mars 1958 i Stavanger, er en sentral norsk komponist, med betydelig internasjonalt gjennomslag. Hans musikk er ofte fremført i både inn- og utland, og de fleste av hans verk er skrevet på bestilling fra ledende orkestre, ensembler og utøvere. Det er også utgitt en rekke innspillinger av Kleibergs musikk, blant annet åtte album, som har fått fremragende internasjonale anmeldelser.

Ståle Kleibergs musikk er preget av en personlig og karakteristisk form for utvidet tonalitet, og av nøye utarbeidelse av klanglige detaljer. Dette gjelder ikke minst for orkesterproduksjonen, som for eksempel symfonien Klokkeskjæret og hans Fiolinkonsert, utgitt på det Grammynominerte 2L-albumet Treble and Bass: Concertos by Ståle Kleiberg.

Se alle verk vi har utgitt av Ståle Kleiberg   Hør på Spotify


MARCUS PAUS

 f. 14. oktober 1979 i Oslo, er en norsk komponist som har rukket å blitt en av de mest bestilte og fremførte norske komponister i sin generasjon. Han har markert seg som representant for en nyorientering mot tradisjon, tonalitet og melodikk, og hans verker har høstet strålende mottagelser fra presse og publikum over store deler av verden.

Paus har studert komposisjon ved Norges musikkhøgskole (1998–2002) og ved Manhattan School of Music (2003–2005). Hans verkliste omfatter kammermusikk, korverker, soloverker, konserter, orkesterverker, operaer og en symfoni, samt verker for teater, film og fjernsyn. Paus er også kjent for sitt samarbeid med billedkunstneren Christopher Rådlund, og har gjennom ham blitt assosiert med kunstretningen retrogardisme. Han har også vært kunstnerisk leder for Oslo Operafestival.
(kilde: Komponistforeningen)

Se alle verk vi har utgitt av Marcus Paus   Hør på Spotify


BJØRN MORTEN CHRISTOPHERSEN

 f. 1. juni 1976 i Oslo, er en norsk komponist som har skrevet kor-, orkester-, kammer-, film- og scenemusikk. Han har jobbet med de fleste av landets profesjonelle orkestre og også skrevet musikken til flere store dramaserier for NRK. Verkene hans er framført blant annet i USA, Tyskland, Nederland og Skandinavia. Han er også en aktiv arrangør med en lag rekke arrangementer for orkester.Fra verklisten kan nevnes «The Lapse of Time» – et slags oratorium for solister, kor, orgel, orkester og elektronikk over Darwins «On the Origin of Species», orkesterverket «Recitatives», korverket «Gjenfødelsen» (med bratsj) til tekster av Munch og TV-seriene «Kodenavn Hunter», sesong 1 og 2 og «Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer».
(kilde: Komponistforeningen)

Se alle verk vi har utgitt av Bjørn Morten Christophersen   Hør på Spotify


SVERRE INDRIS JONER

f. 19. juli 1963 i Oslo, er en norsk komponist, arrangør, orkesterleder pianist, slagverker, forfatter, illustratør, skuespiller m.m.

Har studert musikk v/Universitetet i Oslo, og har reist mye i Latinamerika med studioopphold bak seg på Cuba, Argentina, Peru, Venezuela og Brasil. Regnes som nestor innen latinamerikansk musikk i Norge. Har stiftet en rekke orkestre, de fleste med tilknyning til latinamerikansk musikk. (Hovedøen Social Club, Electrocutango, La Descarga, Tango for 3, m.fl.) Har også filmmusikkutdanelse fra HIL.

Har komponert/arrangert en rekke konsert-repertoar for symfoniorkestre i inn- og utland. Programmene med symfonisk tango og ”classics a la Cuba” er blant de mest anerkjente. Hans banebrytende arrangementer av klassiske stykker i salsautgave for symfoniorkester med KORK nådde bl.a. #1 på worldmusic-salgslisten i Mexico.

Komponerer ellers for og spiller mye med kammerensembler, korps, storband, og for kort- dokumentar og spillefilm.

Har en aktiv karriere som musiker og bandleder der han også har komponert/arrangert/spilt inn/produsert en rekke CDer med egne band og for andre artister. Alle Tango for 3´s plater har vært Spellmannprisnominert. For Electrocutango & stykket ”Tanghost” vant han TONOS ”Edvard-pris” og har mottatt utmerkelsen ”Academico Correspondiente” og opptatt i det argentinske nasjonale tango-akademi under ledelse av nasjonalpoet Horacio Ferrer.

(kilde: Komponistforeningen)

Verk under utgivelse. Dette blir våre første utgivelser fra Sverre Indris Joner, og det gleder vi oss svært til.

Hør på Spotify

Vi gratulerer ALLE nominerte i alle kategorier på Musikkforleggerprisen!

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke være synlig. Påkrevde felter er markert med *