fbpx

Marcus Paus – Om musikken

Marcus Paus – Om musikken

Norsk Musikforlag utfordret Marcus Paus til å velge ut to komponister: En som har hatt stor betydning for ham kunstnerisk, og en ung komponist i starten av sin karriere som Marcus mener har utmerket seg som talentfull og som skriver godt. 29. september kl 18.00 (dørene åpner kl 17.45) møtes Marcus og Norsk Musikforlag til en uformell prat på Nynorskens hus, vi får høre musikk av komponistene Marcus valgte – og selvfølgelig musikk skrevet av Marcus Paus selv!

Program:
Marcus Paus:
Marble Songs nr. 1 
Jan Bertelsen, obo

Trygve Madsen:
Preludium fra Preludium og Fuge 
over navnet BACH op. 51
Magne Fossum Løvdal, piano

Marcus Paus & Trygve Madsen:
5 Romanser til tekster av André Bjerke:
Berceuse
(tonesatt av Trygve og Marcus)
På jorden et sted
(tonesatt av Marcus og Trygve)
Bedrøvet fugl (urfremføring)
(tonesatt av Marcus) 
Julie Kleive, sang
Joachim Kwetzinsky, piano

Trygve Madsen:
Sonate for bratsj og piano op. 33, 
sats 2 og 3
Bendik Foss, bratsj
Magne Fossum Løvdal, piano

Marcus Paus:
Marble Songs nr. 4
Jan Bertelsen, obo

Marcus Paus:
Memento Mori nr. 2 og 4
Joachim Kwetzinsky, piano

Amund Bramness Vaage:
Jentesykkel
Magne Fossum Løvdal, piano

Marcus Paus:
Sonate for cello og piano:
– Epilogue
– Scherzo
Johannes Martens, cello
Joachim Kwetzinsky, piano

Medvirkende: Jan Bertelsen, obo – Julie Kleive, sang – Joachim Kwetzinsky, piano – Johannes Martens, cello – Bendik Foss, bratsj – Magne Fossum Løvdal, piano og samtale med Marcus Paus

Komponistene:
Marcus Paus

Marcus Paus

Marcus Paus (f.1979) er en av de mest bestilte og fremførte norske komponister i sin generasjon. Hans verkliste omfatter kammermusikk, solostykker, kor- og vokalmusikk, konserter og andre orkesterverker, en symfoni og flere operaer, foruten musikk for film, teater og fjernsyn.

Paus har markert seg som representant for en nyorientering mot tradisjon, tonalitet og melodikk, og hans musikk har høstet anerkjennelse både i Norge og i utlandet for sin uttrykksfullhet og virtuositet. Paus’ verker spilles jevnlig i Norge, Europa og USA og utgis på Norsk Musikforlag A/S.

 

 

Trygve Madsen

Trygve Madsen

Trygve Madsen (f. 1940) er en ettertraktet komponist med en lang rekke bestillinger fra noen av verdens mest etterspurte musikere. Hans produksjon strekker seg over et bredt utvalg av besetninger og instrumenter, fra mindre ensatsige verk for soloinstrument til symfonier og operaer. Hans musikk blir fremført jevnlig ved verdens konsertarenaer og musikkinstitusjoner.

 

 

 

Amund Vaage

Amund Vaage

Amund Bramness Vaage (f. 1997 i Vestby, Akershus), studerer komposisjon ved Gotlands Tonsättarskola i Sverige. Han henter inspirasjon fra flere genre og bruker mye improvisasjon som utgangspunkt for musikken han skriver. I senere tid har han fordypet seg i arbeidet med større ensembler og brassband.

 

 

 

 

 

Billetter kan kjøpes hos Ticketmaster        Lenke til arrangementet på Facebook


Et samarbeid mellom Norsk Musikforlag og Saturday Classics

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke være synlig. Påkrevde felter er markert med *