fbpx

Alf prøysen

“Ei vise skal smyge seg og gli inn i sinnene – den må gjerne være romantisk uten at det gjør noe. Men den må ikke forveksles med lyrikk, for som lyrikk kan den risikere å bli beskyldt for å være banal.”

(interview in Magasinet For Alle, 4. august 1970).
Visit our resource page for Alf Prøysen

 

Alf Prøysen viser og dikt 1932 – 1970proysenslide3-kopi-59501

I anledning Prøysenjubileet 2014 inngikk Musikk-Husets Forlag for noen år siden et samarbeid med Elin Prøysen og en av våre mest erfarne allroundmusikere, Per Husby.

Vi satte oss som mål å utgi en så komplett Prøysensamling som overhodet mulig. Dette har resultert i et firebinds praktverk som kom i handelen 4. november 2014.

Bøkene inneholder tekst, melodi og besifring samt bakgrunnsinformasjon om visenes opprinnelse.
Mange tekster og melodier er aldri tidligere utgitt i bokform og alle tekster og melodier er gjennomgått og tilbakeført til Prøysens og komponistenes originale versjoner.

Bøkene er rikt illustrert med tegninger av Borghild Rud og andre, samt fotografier, faksimiler av originalnoter, håndskrevne manuskripter og annet.
Denne ressurssiden inneholder blant annet søkbare registre til nedlasting og forordene til bøkene av Elin Prøysen og Per Husby. Det vil komme til mer innhold etterhvert.

En liten sniktitt: