fbpx

About us

 

 

Musikk-Huset ble etablert som musikkforlag og musikkhandel i februar 1939 og foretaket hadde da sin beliggenhet på Karl Johansgate 45.

Gjennom årenes løp har Musikk-Husets Forlag A/S innledet et nært samarbeid med et stort antall komponister/forfattere, og våre utgivelser spenner fra enkle solostykker via undervisningsstoff, biografier og historiebøker til et mangfoldig korbibliotek og verker for fullt orkester.

Med virkning f.o.m. 1. januar 2004 innledet Musikk-Husets Forlag A/S samarbeide med landets ledende musikkforlag, Norsk Musikforlag A/S. Fra samme dato ble Musikk-Husets importvirksomhet av noter, bøker, DVD m.m., som følge av samarbeidet integrert i Norsk Musikforlags virksomhet. Musikk-Husets forlagsproduksjon fortsetter som før fra nye lokaler i Schweigaards gate 34A.

 

Lyche Musikkforlag AS har drevet som distributør av skolemateriell i en årrekke. Forlaget hadde 65-års jubileum i 2010 og har hatt kontakt med landets skoler i flesteparten av disse årene. Vi samarbeider tett med Norsk Musikforlag AS og holder til i samme bygninger i Oslo. Dette medfører et stort tillbud av undervisningsmateriell, instrumenter osv.

Vår katalog i 2010 er meget innholdsrik og dekker det aller meste innen musikkundervisningen. Her finnes lærerverk, sangbøker, spillestoff, instrumenter og rekvisita til alt fra barnehagenivå til høgskolenivå.
Lyche Musikkforlag AS har ca. 1200 utgivelser på eget forlag, en katalog som inneholder verker av Edvard Grieg, Klaus Egge, Fartein Valen, Eivind Groven, Knut Nystedt, Egil Hovland for å nevne noen – musikk for piano, orgel, undervisningshefter, sangbøker, vokal, orkestermusikk etc.

 

Norsk Musikforlag A/S, er en av Skandinavias fremste uavhengige forleggere av musikknoter. Forlaget holder til i Oslo, og ble grunnlagt 1. januar 1909.

I tillegg til å tilby musikk av Norges ledende komponister gjennom et århundre, inneholder katalogen et stadig voksende antall verk av utenlandske internasjonalt anerkjente komponister. Flere verk fra Norsk Musikforlags slagverkkatalog (se www.norsk-percussion.no) har blitt tatt opp i standard-repertoaret og er blant de mest framførte av ledende musikere og studenter over hele verden. Norsk Musikforlag A/S gir ut noter for alle ulike instrumenter og besetninger, i tillegg til undervisningsmateriell og musikkbøker.