fbpx

Mendelssohn Bartholdy, Felix: Concerto for Violin and Orchestra E minor op. 64

kr 440

Mendelssohn’s Fiolinkonsert i e-moll opus 64

Klaveruttog / Fiolinstemme

Beskrivelse

Mendelssohn’s Fiolinkonsert i e-moll opus 64

Klaveruttog utgitt på Bärenreiter


Fra Bärenreiters hjemmeside:

“Mendelssohn’s Fiolinkonsert op. 64, er et av de mest sentrale  verkene skrevet for fiolin i det 19. århundret. Det følger den klassiske stilen til Beethoven samtidig som den peker mot Brahms romantiske etos. Mendelssohn samarbeidet tett med tre solister i sitt arbeide med verket: Ferdinand David, Joseph Joachim og Hubert Léonard.

Originalnotene til fiolinstemmen til fiolinkonserten ble lenge ansett som tapt, men så sensasjonelt igjen dagens lys da et brev sendt fra Mendelssohn til Léonard kom til rette.

I brevet inviterer Mendelssohn Léonard til sitt hjem i Frankfurt for å bli bedre kjent. Mendelssohn hadde også sendt fiolinstemmen til David; med brevet fikk vi vite at han også hadde sendt den til Léonard.

De nylig oppdagede bevisene avslører hvordan Léonard spilte konserten med Mendelssohn en kvelden i februar 1845. I tillegg til å sette strøk og fingersetning, viser notene også hvordan Léonard utførte skifte av posisjoner og hvor han brukte åpne stenger. Videre vises modifikasjoner til dynamiske markeringer og ekstra legatobuer.

Vi kan trygt slå fast at alt dette var gjort med Mendelssohns godkjennelse. At den unge fiolinisten ga et positivt inntrykk på komponisten er tydelig å lese mellom linjene i korrespondanse etter deres felles fremføring. Mendelssohn er full av ros for Léonards spill og tilbyr å yte sin støtte for hjelpe med å finne arbeid i Tyskland.

Denne reviderte utgaven av Mendelssohn’s fiolinkonsert (der kun klaveruttoget er uendret) inneholder et eget hefte om fremføringen.

Redaktøren, Clive Brown, er en anerkjent ekspert på romantisk fremføringspraksis.

– Nye kildehenvisninger på grunn av den nylig gjenoppdagede fiolinstemmen
– Revidert Urtextutgave
– Med et eget hefte om oppføringspraksis (Eng / Ger)”

Annen informasjon

Weight 292 g
Dimensions 31 × 24.5 × 0.7 cm
Ensemble

Forlag

Format

Genre