fbpx

ARILD SANDVOLD: Orgelsonate f-moll, op. 9

kr 125

For orgel

Beskrivelse

ARILD SANDVOLD: Orgelsonate f-moll, op. 9

ARILD SANDVOLD: Orgelsonate f-moll er et av Sandvolds mest kjente orgelverk. Skrevet i 1921 og tilegnet domorganist Ludvig Nielsen i Trondheim.

Spiralrygg. 19 sider.

 


Utdrag til gjennomsyn:


Om komponisten:

Sandvold var kjent for sitt glitrende orgelspill, som ikke minst kom til sin rett på de nærmere 600 regelmessige orgel- og musikkandakter han arrangerte i Oslo domkirke. Hans musikalske dagbøker fra konserter og gudstjenester vitner om en kapasitet og bredde i repertoar som savner sidestykke i norsk kirkemusikk.

Sandvold viste tidlig et stort talent som komponist. Sonate i f-moll fra 1921 og Introduktion for Passacaglia fra 1927 hører til det betydeligste som er skrevet av orgelmusikk i Norge på 1900-tallet. En velskrevet klavertrio og en strykekvartett fra samme periode viser et musikalsk håndverk og en kompositorisk begavelse som kunne åpnet for en betydelig karriere som skapende musiker, om han ikke hadde valgt å holde seg til kirkemusikken.

Sandvold var opptatt av å bedre forholdene for musikerne og tok på seg en rekke verv, bl.a. som formann i Norske Musikklæreres Landsforbund (1930–36 og 1946–52) og Norges Organistforbund (1935–57). Ved siden av stillingen som domorganist og korleder ble det i mange år lite tid til å komponere annet enn en del leilighetskantater og kirkelig bruksmusikk for kor og orgel. Av disse er Misjonskantate, med tekst av Ronald Fangen, den betydeligste, et verk som særlig under krigen og i tiåret etter var et av de mest fremførte kirkemusikalske verkene i Norge.
(Kilde: Store norske leksikon)

Se flere Sandvold-utgivelser

Annen informasjon

Weight 80 g
Dimensions 21 × 31 × 1 cm
Ensemble

Forlag

Format

Genre